Acasă Cultura/Media Adrian Cioroianu, numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României

Adrian Cioroianu, numit manager interimar al Bibliotecii Naționale a României

DISTRIBUIȚI

 161075 – 02092021 – Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a semnat în data de 1 septembrie 2021 ordinul de numire a noului manager interimar al Bibliotecii Naționale a României. Această funcție va fi ocupată de Adrian Cioroianu, istoric, autor, jurnalist și om politic român, fost ministru al afacerilor externe în perioada 2007-2008

„Îi doresc mult succes domnului Adrian Cioroianu, care are o misiune aparte în peisajul cultural actual. Am încrederea că numirea dumnealui, datorită erudiției și experienței vaste, va crea o punte coerentă între instituție și publicul cititor, un nou raport cu societatea”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Cu o carieră impresionantă, viitorul manager interimar al BNaR a ocupat funcția de europarlamentar (2007), ambasador al României pe lângă UNESCO până în anul 2020, iar în perioada 2012-2015 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București, unde susține cursuri și în prezent, având gradul didactic de profesor. A absolvit Facultatea de Istorie de la Universitatea București, în anul 1993, și are un masterat în istorie la Universitatea Laval din Quebec, Canada (1996-1997), „Diplome d’Etudes et des Recherches Approfondies”. Cursurile de doctorat în istorie le-a urmat la aceeași universitate din Quebec, Canada (1997-2002), pe care le-a încheiat cu teza de doctorat „Mitul, Imaginea și Cultul liderului în România comunistă”

Activitatea sa include și domeniul presei și al audiovizualului. Astfel, a fost redactor la revista „Dilema veche” și a publicat numeroase studii și articole în ziare și reviste, așa cum sunt „Adevărul”, „Ziua”, „România liberă”, „Cotidianul”, „Evenimentul Zilei”, „Suplimentul de Cultură”, „Scrisul românesc”, „Gazeta sporturilor” etc. În televiziune și-a lăsat amprenta realizând emisiunile „5 minute de istorie”, „Ciocnirea civilizațiilor”, „Ora de istorie”, „Chiasma. Dialoguri PAX”, „Totul la vedere”.

Sursa:cultura.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.