Acasă Politic Așa o fi?

Așa o fi?

DISTRIBUIȚI

PSD zice că se pregătește de anticipate și că ar fi distribuit pliante de campanie în toate filialele județene

161758 – 17102021 – Marcel Ciolacu ar fi dat ordin liderilor județeni de partid să se pregătească de alegeri anticipate, a spus pentru Mediafax unul dintre fruntașii de partid. Potrivit acestuia, Paul Stănescu a avut discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le prezeta planul de organizare.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Conform acestora, în săptămâna care urmează sunt programate întâlniri cu echipele de online.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat recent că, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”. „Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat pe 7 octombrie Iohannis.

Potrivit Constituției, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.