Acasă Social Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor:  Concursuri pentru cei mici și cei mari

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor:  Concursuri pentru cei mici și cei mari

DISTRIBUIȚI

 161525 – 04102021 – Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Unitatea de Implementare a Proiectului CIPN, lansează concursul pentru elevi „Suntem SuperEroi” și concursul pentru gospodari și mici fermieri „Fermier Responsabil”, ambele parte a campaniei naționale de conștientizare a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Cele 200 UAT-uri beneficiare ale investițiilor cofinanțate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin acest proiect au acum noi și atractive mecanisme de conștientizare și implicare a cetățenilor, creând parteneriate între generații în scopul comun al protecției mediului și responsabilității civice.

În perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, peste 140 de echipe, formate din câte 10 elevi din ciclurile primar și gimnazial, alături de un profesor sau coordonator desemnat de fiecare UAT înscris, se vor întrece în probe interactive, atât online, cât și offline, în cadrul competiției de implicare civică pe teme de mediu „Suntem SuperEroi”.

Una din cele mai importante și așteptate probe din acest concurs este organizarea unei acțiuni de protecție a mediului în localitatea respectivă, acțiune ce va fi documentată foto sau video de fiecare echipă participantă, urmând să intre în galeria proiectului.

O altă misiune a micilor SuperEroi este să convingă cât mai mulți gospodari din comunitate să participe în perioada 01-15 noiembrie la concursul „Fermier Responsabil” ce le oferă acestora posibilitatea de a aprofunda noile acțiuni și reguli de bune practici agricole pentru prevenirea poluării apei cu nitrați.

Se acordă premii importante celor mai buni concurenți din cele două concursuri:  laptopuri, tablete, seturi camping – pentru primele trei echipe de SuperEroi, precum și bonuri cadou pentru achiziționarea de materiale necesare construirii de platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd pentru cei mai activi 10 fermieri.

Toate detaliile sunt disponibile pe portalul apanoastra.ro, secțiunile concursurilor Suntem SuperEroi și Fermier Responsabil. Lista celor 200 de uat-uri eligibile este disponibilă AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.