Acasă Anchete Interne Verificări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19

Verificări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19

DISTRIBUIȚI

161789 – 19102021 – În ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii din toată țara au continuat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost efectuate 99.129 de verificări și organizate 492 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, a fost constatată o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, polițiștii au aplicat 2.203 sancțiuni contravenționale, în valoare de  430.000 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.