Acasă Politic Ciolacu: Modificarea Constituției nu ține de coaliția de guvernare

Ciolacu: Modificarea Constituției nu ține de coaliția de guvernare

DISTRIBUIȚI

162131 – 09112021 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți, că PSD nu-și schimbă poziția și nu acceptă ca PNL să dețină atât funcția de premier cât și pe cea de ministru al Finanțelor în negocierile pentru formarea unui nou guvern. Acesta face apel din nou la respectarea ponderilor parlamentare, social-democrații având un procent mai mare de reprezentanți în Legislativ.

„Astăzi se va face echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. Va fi o întâlnire și cu UDMR și minoritățile”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat ce va cere la schimb dacă PNL nu renunță la dorința de a deține funcția de premier și Ministerul Finanțelor, acesta a declarat: „Să respectăm ponderile parlamentare, fiindcă nu există niciunde în lume o altfel de măsură”.

Ciolacu spune că „nu se poate” ca PSD să cedeze atât funcția de premier cât și cea de ministru al Finanțelor.

Liderul PSD a precizat că, deși revizuirea Constituției nu este o prioritate pentru români, „se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției”. Această modificare nu ține de coaliția de guvernare. Aici trebuie implicați mai mulți factori și toate forțele politice”.

Prima întâlnire PNL – PSD pentru negocierea unui guvern PNL-PSD-UDMR a început azi, la Parlament, la orele 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.