Acasă Life Peste 250 de milioane de cazuri de Covid-19 la nivel global. Europa...

Peste 250 de milioane de cazuri de Covid-19 la nivel global. Europa de Est încă raportează recorduri de infectări și decese

DISTRIBUIȚI
foto:profimedia

162100 – 08112021 – Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivel global a depășit, luni, 250 de milioane, în situația în care țările din Europa de Est, unele dintrele ele cu o rată scăzută a vaccinării, precum Rusia, se află în mijlocul valului patru și raportează cifre record ale infectărilor și deceselor, relatează Reuters.

Numărul mediu de cazuri a scăzut cu 36% în ultimele trei luni, conform unei analize Reuters, însă virusul încă infectează 50 de milioane de oameni la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta, mult mai infecțioasă. Prin comparație, a durat doar un an până ce lumea a trecut de primul prag de 50 de milioane de cazuri la nivel global.

Numărul infectărilor crește în 55 din 240 de țări – Rusia, Ucraina și Grecia încă înregistrează cifre record față de începutul pandemiei. Europa de Est este, de asemenea, cea mai puțin vaccinată regiune a Europei. Conform analizei, un milion de infectări noi se raportează la fiecare patru zile, iar peste jumătate din noile infectări sunt din Europa.

Experții sanitari sunt optimiști că multe dintre țări au depășit deja ce-a fost mai rău în pandemie drept consecință a vaccinărilor și expunrii naturale, însă atrag atenția că vremea rece și sărbătorile de iarnă care vin ar putea să ducă din nou la creșterea numărului de cazuri.

„ Credem că între această perioadă și sfârșitul anului 2022 vom putea obține controlul asupra acestui virus – vom putea reduce semnificativ numărul de cazuri grave și de decese”, spune Maria Van Kerkhove, specialistă în epidemiologie la OMS. Sursa:digi24.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.