Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Poluarea din Ilfov, monitorizată cu drone și camere video

Poluarea din Ilfov, monitorizată cu drone și camere video

DISTRIBUIȚI

162118 – 09112021 – Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a condus, la 8 noiembrie 2021, o ședință de lucru care a avut ca temă poluarea din județ având în vedere că, în ultima perioadă, au existat mai multe sesizări privind arderile necontrolate de deșeuri, în special în zona Sintești-Vidra.

Drept urmare, Consiliul Județean Ilfov va sprijini, la solicitarea Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov, în baza unui protocol de cooperare, monitorizarea cu drona în zonele în care există suspiciuni că există arderi ilegale. ”Drona Consiliului Județean Ilfov ne va permite să indicăm, în timp real, curțile/zonele în care se ard deșeuri”, declară Hubert Thuma.

Totodată, Consiliul Județean Ilfov va monta un sistem modern de camere de supraveghere în zona Sintești-Vidra, potrivit viitorulilfovean.ro.

Thuma: ”De asemenea, am cerut reprezentanților Ministerului Mediului și ai Gărzii Naționale de Mediu să explice clar cum funcționează senzorii de măsurare a calității aerului. Acești senzori nu sunt foarte bine reglementați, dar nici interziși. Și sunt situații în care nu transmit informația cu precizie. Se impune astfel o cercetare cu privire la acest aspect și luarea unor măsuri care să ne indice realitatea în care trăim”.

La ședință au participat reprezentanți ai Jandarmeriei Române, ai Poliției Române, ai Gărzii Naționale de Mediu, de la nivel național și din Ilfov, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, dar și prefectul județului Ilfov. Periodic vor fi discuții pe această temă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.