Acasă Politic CJ Ilfov anunță control la DGASPC

CJ Ilfov anunță control la DGASPC

DISTRIBUIȚI

 169371 – 06072023  – După anchetele din ultimele zile făcute de autorități la azilele din județ, Consiliul Județean Ilfov va începe propriul control la DGASPC.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că a solicitat efectuarea unui control la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, după anchetele autorităţilor la azile.

”Este datoria noastră, ca societate, să protejăm vieţile şi sănătatea celor vulnerabili, iar cei responsabili de a verifica respectarea condiţiilor legale trebuie să acţioneze cu fermitate şi să sancţioneze orice abatere care pune în pericol viaţa acestor persoane”, a transmis președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, într-un mesaj pe Facebook, condamnând abuzul şi neglijenţa în serviciu. El a cerut să se ia ”măsuri eficiente” pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost evacuate, marţi, de poliţişti şi procurori DIICOT în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde vârstnici, mulţi cu dizabilităţi, erau supuși unor tratamente inumane sau degradante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.