Acasă Externe Agenda Europeana 12 fraudatori online arestați în operațiunea globală împotriva falsificatorilor

12 fraudatori online arestați în operațiunea globală împotriva falsificatorilor

DISTRIBUIȚI
sursa foto: EUROPOL

162489 – 02122021 – În perioada mai – noiembrie 2021 autorități de aplicare a legii din întreaga lume au participat la operațiunea ”In Our Sites” (Pe site-urile noastre), care a dus la arestarea a 12 suspecți, confiscarea de bunuri contrafăcute a căror valoare este estimată la 2,6 milioane euro și a 460.468 euro numerar. Operațiunea internațională comună a implicat forțele de ordine din 30 de țări și a fost susținută de Coaliția Coordonată pentru infracțiunile de proprietate intelectuală a Europol (IPC3), Eurojust și INTERPOL. Operațiunea a vizat în mod special site-urile web care oferă produse contrafăcute și sunt implicate în pirateria online.

Rezultate operaționale:

  • 12 suspecți arestați
  • bunuri contrafăcute confiscate în valoare de 2,6 milioane de euro (42.055 articole contrafăcute – încălțăminte, haine și accesorii, 181.445 cutii cu produse medicale contrafăcute, 11 opere de artă false vândute pe site-uri de licitații online, 37 de mașini și o motocicletă)
  • valoarea totală a sechestrului de numerar: 460.468 euro
  • 494.516 site-uri web eliminate de autoritățile de aplicare a legii
  • 48 de dosare penale deschise

Operațiunea In Our Sites este o continuare a unei operațiuni globale comune recurente lansată în 2014 și a înregistrat o participare în creștere în fiecare an. Aceasta a fost a douăsprezecea ediție a operațiunii.

Vânzarea de mărfuri contrafăcute și de materiale piratate devine o problemă din ce în ce mai serioasă pentru autoritățile de aplicare a legii din mai multe motive. Internetul permite infractorilor să rămână anonimi datorită naturii fără granițe a comerțului electronic internațional. Nu a fost niciodată mai ușor să ofere online bunuri contrafăcute sau conținut piratat, deoarece consumatorii au acces la o varietate mai mare de produse ilicite, dar nu sunt conștienți de riscurile potențiale.

Au participat următoarele țări: Albania, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong-China, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta , Moldova, Muntenegru, Țările de Jos, Macedonia de Nord, Norvegia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Ucraina, Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.