Acasă Social Administratie Nicușor Dan: Parlamentul a votat bugetul. Veștile pentru Capitală nu sunt deloc...

Nicușor Dan: Parlamentul a votat bugetul. Veștile pentru Capitală nu sunt deloc bune

DISTRIBUIȚI

 162794 – 24122021 – Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că veștile pentru București nu sunt „deloc bune” după ce parlamentarii au votat joi bugetul pentru 2022. Edilul susține că bugetul Capitalei a rămas la nivelul din 2021, adică 10 miliarde de lei.

„În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureștiul a rămas cu același buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei și 6 miliarde pentru primăriile de sector. Cu un astfel de buget, cu prețurile care au explodat în sectorul energetic și cu zero compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, a anunțat joi pe Facebook Nicușor Dan.

Acesta cheamă partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local.

„Mai direct și mai simplu spus, să arate clar de unde și cât să tăiem. La urma-urmei, CGMB va trebui să voteze bugetul Capitalei, așa că rog grupurile politice să propună direct acest buget și să-și asume tăierile necesare”, mai spune primarul general.

El adaugă că în lunile următoare ar vrea să aibă o dezbatere foarte serioasă despre finanțarea Bucureștiului în anii care urmează: „Vrem să avem un buget de subzistență sau un buget de dezvoltare pentru București? Lăsăm Bucureștiul să se târâie cum poate sau schimbăm lucrurile cu adevărat? E vorba totuși de Capitala României și motorul ei economic, nu de una dintre miile de localități ale țării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.