Acasă Anchete Mulți sindicaliști din STB sfidează în continuare decizia judecătorească de a relua...

Mulți sindicaliști din STB sfidează în continuare decizia judecătorească de a relua lucrul

DISTRIBUIȚI

163175 – 23012022 – Greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi duminică, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti care a declarat protestul. Directorul STB a anunțat că pe traseele din Capitală circulă circa un sfert din mijloacele de transport în comun programate.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat duminică dimineață că greviștii își asumă riscurile și continuă protestele, în ciuda deciziei Tribunalului că greva este ilegală și trebuie întreruptă. El spune că circa 80% dintre angajați sunt în continuare în grevă. „Atitudinea angajaților e clară: își asumă toate riscurile, nu se lasă pradă amenințărilor”, a afirmat e Petrariu.

Totodată, el a respins posibilitatea ca autorul actelor de vandalism de sâmbătă, când geamurile unui autobuz care ieșise pe traseu au fost sparte, să fie unul dintre angajații greviști.  „Îmi vine greu să cred că cel care a spart geamul era salariat al societății. Este exclus asșa ceva. Probabil un cetățean supărat, dar autoritățile nu vor să rezolve acest conflict”, a mai spus liderul de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.