Acasă Politic Ciolacu zice că actuala coaliție va implementa reforme pe termen lung

Ciolacu zice că actuala coaliție va implementa reforme pe termen lung

DISTRIBUIȚI

 163512 – 17022022 – Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, într-un interviu pentru Reuters, că actuala coaliţie de guvernare va rezista cel puţin până la alegerile generale din 2024, în ciuda unor divergenţe de politică, şi se va folosi de majoritatea parlamentară pentru a implementa reforme pe termen lung. De asemenea, el a spus că guvernul va prelungi schema de ajutor în energie după expirarea ei în martie.

Agenţia britanică de presă Reuters comentează că guvernul aflat în funcţie de trei luni controlează aproximativ 70% din mandatele din parlament, dar social-democraţii şi liberalii, foşti rivali, au dezacorduri privind măsurile fiscale şi creşterea salariilor şi a pensiilor, precum şi în legătură cu amploarea măsurilor de sprijin în cazul facturilor crescute la energie.

Pieţele, agenţiile de rating şi observatorii internaţionali au exprimat îndoieli că actuala coaliţie va rezista mult timp, temându-se că seria de schimbări rapide la guvernare din ultimii ani va continua.

Reuters reaminteşte că România a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

În interviu, Ciolacu a spus că majoritatea considerabilă de care dispune coaliţia va ajuta la depăşirea crizelor suprapuse din sănătate, energie şi economie.

„Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti să faci lucruri îndrăzneţe”, a spus preşedintele PSD și al Camerei Deputaților.„Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură”, a adăugat el, conform Agerpres. „Nu poţi face lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că guvernul va prelungi schema de ajutor în energie prin plafonarea preţurilor şi prin subvenţiile pentru gospodării şi companiile mici după expirarea ei în martie, respingând o propunere anterioară de reducere a TVA la preţurile la electricitate începând din aprilie. „Dacă preţurile rămân plafonate, de ce să scazi TVA?”, a afirmat el.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.