Acasă Politic Klaus Iohannis și Andrzej Duda – summit extraordinar în format B9 privind...

Klaus Iohannis și Andrzej Duda – summit extraordinar în format B9 privind situația din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 163600 – 23022022 – Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat marți cu președintele Poloniei și a anunțat că vineri va fi organizat un summit extraordinar al Formatului București 9 (B9), pentru a coordona răspunsul aliaților de pe flancul estic al NATO în privința situației din Ucraina.

„Am discutat cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acțiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internațional. În consecință, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varșovia, un summit extraordinar al Formatului București 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru și pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, potrivit președintelui Iohannis.

Mesajul vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat desfăşurarea de trupe ruse în Donbas, accelerând astfel o criză care ar putea duce la un război major, aşa cum şi-a exprimat temerile Occidentul.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică, marți, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre pachetul de sancţiuni care urmează să fie luate ca urmare a încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.