Acasă Externe Rusia, suspendată și din Organizația Mondială a Turismului

Rusia, suspendată și din Organizația Mondială a Turismului

DISTRIBUIȚI

 163683 – 28022022 – Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a constatat că Rusia încalcă toate principiile de bază ale organizaţiei, motiv pentru care consideră că există circumstanţe pentru a o suspenda din calitatea de membru, această decizie urmând să fie propusă ţărilor membre, relatează agenţia EFE.

Secretarul general al organizaţiei, Zurab Pololikashvili, a explicat pentru EFE că această constatare, fără precedent, se datorează războiului declanşat de Guvernul Putin împotriva Ucrainei.

OMT face un apel către membrii săi, în contextul situaţiei generate de invazia din Ucraina, să acţioneze în ceea ce priveşte calitatea de membru a Rusiei. Pentru aceasta este nevoie de sprijinul a două treimi dintre cele 160 de ţări care fac parte din organizaţie. ”Situaţiile extreme necesită paşi fără precedent şi curaj politic. Ţările membre ale OMT trebuie să respecte principiile la care s-au angajat când s-au alăturat organizaţie”, a spus secretarul general.

Pololikashvili a reamintit angajamentul Naţiunilor Unite privind pacea şi a subliniat că diplomaţia este „unica opţiune” pentru rezolvarea problemelor, semnalând că valorile turismului, un pilon al păcii şi solidarităţii, sunt mai importante ca niciodată.

OMT condamnă în mod ferm actele şi agresiunile unilaterale şi nejustificate şi sprijină poziţia secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în apelul său pentru diplomaţie. Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.