Acasă Social Aparare Convorbire telefonică între Vasile Dîncu  și Lloyd J. Austin III

Convorbire telefonică între Vasile Dîncu  și Lloyd J. Austin III

DISTRIBUIȚI
fotoȘcaleaeuropeana.ro

163861 – 11032022 – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a avut joi, 10 martie, o discuție telefonică cu secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Cei doi oficiali au evidențiat, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federația Rusă, curajul poporului și armatei ucrainene în lupta pentru independența şi integritatea teritorială a țării lor.

În context, oficialul român a salutat contribuția SUA la eforturile de implementare a măsurilor de descurajare și apărare de pe flancul estic, cu accent pe regiunea Mării Negre. A menționat rolul deosebit al militarilor americani din cadrul Task Force (TF) Cougar, dislocați în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Totodată, a fost discutat stadiul procesului de înființare a unui grup de luptă NATO în România, cu Franța ca națiune lider.

Oficialul român a informat, totodată, asupra demersurilor României dedicate sprijinirii Ucrainei, în context fiind amintită recenta operaționalizare a hub-ului umanitar.

În contextul actualelor evoluții în planul securității, a fost evidențiată și decizia autorităților române de suplimentare a bugetului alocat apărării de la 2% la 2,5% din PIB.

Cei doi oficiali au subliniat necesitatea unui dialog continuu și constant având în vedere complexitatea situației actuale de securitate din Europa, care necesită acțiuni concrete atât în ceea ce privește contracararea acțiunilor Federației Ruse cât și sprijinul acordat Ucrainei, anunță Biroul de presă al MApN.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.