Acasă Social Aparare Convorbire telefonică a ministrului Angel Tîlvăr cu omologul american, Lloyd Austin

Convorbire telefonică a ministrului Angel Tîlvăr cu omologul american, Lloyd Austin

DISTRIBUIȚI

 171945 – 25042024 –   Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 24 aprilie, o convorbire cu secretarul american al apărării,  Lloyd J. Austin III. Discuțiile au vizat, în principal, situația de securitate generată de războiul de agresiune și sprijinul necondiționat pentru Ucraina, fiind reiterată importanța menținerii unității transatlantice în actualul context de securitate, anunță MApN.

În cadrul discuțiilor a fost reiterată necesitatea continuării eforturilor bilaterale în vederea consolidării securităţii euro-atlantice şi aprofundării Parteneriatului Strategic România-SUA.

 Discuțiile dintre cei doi oficiali au oferit, de asemenea, oportunitatea dezbaterii unor elemente de interes în pregătirea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina, care va avea loc în format virtual vineri, 26 aprilie, precum și stabilirea obiectivelor comune în perspectiva Summit-ului de la Washington din această vară.

 În final, părțile au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Reuniunea de vineri a Grupului de contact pentru Ucraina, stabilită la reuniunea virtuală a Consiliului NATO-Ucraina în format miniștrilor apărării din data de 19 aprilie, este cea de-a 21-a de la prima reuniune a grupului după invazia ilegală a Rusiei în Ucraina.

Departamentul Apărării (DoD) a anunțat o nouă asistență semnificativă de securitate pentru a răspunde urgent nevoilor critice de securitate și apărare ale Ucrainei. Este a 56-a șasea tranșă de echipamente care urmează să fie furnizată Ucrainei din stocurile DoD începând cu august 2021. Acest pachet Presidential Drawdown Authority (PDA) are o valoare estimată la 1 miliard de dolari și include capabilități de a sprijini, inclusiv interceptori de apărare aeriană, echipamente de artilerie, blindate. vehicule și arme antitanc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.