Acasă Politic Bogdan Aurescu la ceremonia de semnare a Declarației privind Viitorul Internetului, organizată...

Bogdan Aurescu la ceremonia de semnare a Declarației privind Viitorul Internetului, organizată de către Administrația Statelor Unite ale Americii / Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe

DISTRIBUIȚI

 164542 – 29042022 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat joi, 28 aprilie 2022, prin sistem videoconferință, la ceremonia de semnare a Declarației privind Viitorul Internetului, eveniment organizat în format hibrid de către Administrația Statelor Unite ale Americii/Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe.

Cu acest prilej, ministrul a participat la aprobarea și semnarea virtuală a textului Declarației, alături de alți înalți oficiali din peste 60 de state care împărtășesc principiile și viziunea acesteia, și anume un internet deschis și sigur, care respectă valorile democratice și drepturile omului. La eveniment au participat înalți reprezentanți ai SUA, Uniunii Europene, Australiei, Canadei, Japoniei, Regatului Unit, în calitate de co-inițiatori ai Declarației.

Lansarea Declarației privind Viitorul Internetului este expresia unei viziuni democratice comune asupra viitorului digital, prin susținerea unui set de principii care promovează un internet global deschis, liber, interoperabil și de încredere, asigurând protejarea drepturilor omului în spațiul digital. Declarația promovează o abordare multipartită, formarea și susținerea unui parteneriat între guverne, autorități, societate civilă, industrie și orice alți actori interesați de respectarea acestor principii.

Inițiativa comună este motivată de necesitatea unor eforturi sporite și continue pentru păstrarea unui internet unic la nivel global, în contextul riscurilor și provocărilor în creștere din spațiul digital. Amenințările actuale vizează aspecte multiple ale societăților și economiilor, inclusiv obținerea de avantaje de pe urma conectivității oferite de internet prin acțiuni cibernetice maligne, dezinformare, utilizarea datelor personale, supraveghere și control.

Parteneriatul urmărește construirea unei susțineri unitare și globale pentru un viitor digital în care tehnologiile sunt utilizate pentru a avansa drepturile omului și valorile democratice, pentru a inspira deschidere, inovare și cooperare.

Textul Declarației privind Viitorul Internetului este disponibil aici: https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/04/28/fact-sheet-united-states-and-60-global-partners-launch-declaration-for-the-future-of-the-internet/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.