Acasă Life 22 mai, Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică

22 mai, Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică

DISTRIBUIȚI

 164885 – 22052022 – Pe măsură ce comunitatea globală este chemată să reexamineze relația noastră cu natura, un lucru este cert. În ciuda tuturor progreselor tehnologice, suntem complet dependenți de ecosistemele sănătoase, pentru apă, hrană, medicamente, haine, combustibil, adăpost și energie, ca să numim doar câteva.

În timp ce recunoaștem că diversitatea biologică este foarte importantă pentru generațiile viitoare, numărul speciilor scade semnificativ din cauza anumitor acțiuni umane. Având în vedere importanța conștientizării acestui fapt, ONU a decis să sărbătorească anual Ziua internațională pentru diversitatea biologică.

Tema din 2022 este „Să construim un viitor comun pentru toţi”. Biodiversitatea este răspunsul pentru mai multe provocări ale dezvoltării durabile, este fundația pe care ne putem reconstrui un viitor mai bun.Acesta este mesajul principal al Convenției privind diversitatea biologică (CBD), instrument internațional cheie pentru dezvoltarea durabilă.

Tendințele negative actuale în biodiversitate și ecosisteme vor submina progresul a 80% din țintele evaluate ale celor 8 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Omul a intervenit în trei sferturi din mediul terestre și în aproximativ 66% din mediul marin, iar modificările sunt semnificative.

1 milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.