Acasă Social Exercitiu EU MODEX la Târgu Mureș

Exercitiu EU MODEX la Târgu Mureș

DISTRIBUIȚI

 165021 – 30052022 – În perioada 30 mai – 03 iunie, în municipiul Târgu Mureș se organizează un exercițiu de mare amploare la nivel internațional, organizat de către EU MODEX.

EU MODEX face parte din cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Scenariul principal al exercițiului se va baza pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș.

Exercițiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forțe și mijloace în teren cu activarea Planului Roșu de Intervenție dar și cu convocarea CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și cu activarea CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției), având în vedere amploarea evenimentului se va solicita sprijin național, iar ulterior se va solicita sprijin european.

Pe tot parcursul exercițiului, organizatorii vor dezvolta diferite scenarii la care trebuie să se răspundă cu forțe și mijloace în teren. De asemenea vor fi transmise și mesaje RO-ALERT în atenția populației, în care se va informa o anumită situație tactică.

Scopul acestui exercițiu este de a testa răspunsul serviciilor de urgență și medicale în situații de stres extrem.

La exercițiu vor participa echipe naționale și internaționale specializate în gestionarea unor astfel de situații. Numărul persoanelor implicate în exercițiu vor fi în jur de 600.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.