Acasă Cultura/Media Ziua Porților Deschise la Muzeul Național al Literaturii Române

Ziua Porților Deschise la Muzeul Național al Literaturii Române

Seri de lecturi de poezie și proză, în perioada 30 mai – 5 iunie 2022

DISTRIBUIȚI

 165020 – 30052022 – Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) aniversează 65 de ani de la înființarea instituției noastre! Un muzeu unic în lume care întregește peisajul cultural bucureștean prin evenimente, proiecte și programe de impact, prin servicii inedite și activități adaptate publicului, prin inițiative internaționale și prin promovarea valorilor literare și culturale românești în țară și în străinătate, precum și a scriitorilor străini în România.

Spiritul de echipă, de inițiativă, curajul de a aborda noi metode și perspective inedite, creativitatea și empatia sunt câteva dintre elementele comune ale echipei MNLR: coordonatori de programe, responsabili ai patrimoniului muzeului, specialiști în comunicare și promovare, curatori, muzeografi, restauratori, conservatori și bibliotecari.

Povestea noastră începe la 1 iunie 1957, când, la inițiativa lui Perpessicius, se inaugura Muzeul Literaturii Române, care a devenit, în timp, una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură, rezultatele sale fiind recunoscute în 2021, prin acordarea Premiului DASA de către European Museum Academy, muzeul fiind considerat de juriul EMA „un exemplu de urmat în peisajul muzeal românesc în ceea ce privește aspirațiile sale sociale și modalitatea în care reușește să le pună în practică. Acesta răspunde provocării de a crea un muzeu literar viu, pornind într-o călătorie impresionantă de când s-a mutat într-o clădire nouă, în 2017. Prin programele sale educaționale, muzeul dă dovadă de curaj și de o atitudine exemplară, funcționând ca un vehicul pentru problemele sociale actuale. În centrul activității sale se află literatura interactivă, iar metodologia sa constă în a oferi vizitatorilor elementul de noutate, într-o formă coerentă și atractivă.”

În perioada 30 mai – 5 iunie 2022, vor fi seri de lecturi de poezie și proză, dezbateri, concerte, expoziții de fotografie, proiecții de film, spectacole de teatru, precum și la un eveniment inedit, pe care muzeul îl organizează pentru prima oară de la înființarea sa: Ziua Porților Deschise, prilej cu care așteptăm publicul să pătrundă în bogata noastră arhivă, precum și în laboratorul de restaurare pentru a-i întâlni pe specialiști, pentru a afla cum se restaurează o carte și prin ce metode și procedee.

De asemenea, în perioada 1 – 5 iunie 2022, vom fi prezenți și la Târgul de Carte Bookfest cu publicațiile apărute la Editura MLR, precum și cu expoziții.

Programul evenimentelor aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.