Acasă Politic Președintele Iohannis va primi Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor...

Președintele Iohannis va primi Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru anul 2020

DISTRIBUIȚI

 165086 – 03062022 – Președintelui României, Klaus Iohannis, i se va decerna sâmbătă, 4 iunie 2022, Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru anul 2020. Ceremonia va avea loc la Hof, în Republica Federală Germania, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Asociația Germanilor Sudeți a decis în anul 2020 să acorde acest premiu Președintelui Klaus Iohannis, ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește înțelegerea și cooperarea dintre popoarele și țările Europei Centrale. În contextul pandemiei, ceremonia nu a putut fi organizată, fiind reprogramată pentru 4 iunie 2022, dată la care se sărbătorește și Ziua Germanilor Sudeți.

Premiul poartă numele lui Carol al IV-lea, împărat german și rege al Boemiei (1316-1378), și are, conform organizatorilor, scopul de „a încuraja o ordine justă a popoarelor și statelor din Europa Centrală”. Este acordat anual personalităților și organizațiilor din viața politică, religioasă sau cea economică, cu merite deosebite în favoarea înțelegerii și cooperării popoarelor și statelor Europei Centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.