Acasă Social Sanatate A fost lansat ghidul pentru proiectele care vizează reducerea infecțiilor nosocomiale. Apelul...

A fost lansat ghidul pentru proiectele care vizează reducerea infecțiilor nosocomiale. Apelul pentru depunerea proiectelor va fi lansat la fârșitul lunii septembrie

DISTRIBUIȚI

 165725 – 22072022 – Ministerul Sănătății a lansat Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale

Această componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat.

În urma selecției proiectelor depuse, minim 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 euro, anunță Ministerul Sănătății.

Lucrările finanțate prin PNRR trebuie să asigure reabilitarea/modernizarea/extinderea actualei infrastructuri medicale pentru organizarea unor structuri funcționale de izolare/grupare și tratare a pacienților cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM). De asemenea, pot fi finanțate laboratoarele de referință și cele cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și dotarea cu echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Pot aplica orice entități publice care au o unitate sanitară cu  laborator de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase.

Apelului de proiecte va fi lansat în data de 30 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.