Acasă Anchete Interne Două persoane reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

Două persoane reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

DISTRIBUIȚI

 165625 – 14072022 – În data de 13.07.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2022, cei doi inculpați au introdus în țară cantitatea de aproximativ 7,1 kilograme de amfetamină, drog de mare risc înscris în Tabelul anexă nr. II al Legii nr. 143/2000 (republicată), în vederea comercializării acesteia pe teritoriul României. De asemenea, la data de 12.07.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce transporta cantitatea de 4,45 grame amfetamină, pe care intenționa să o comercializeze.
În cauză au fost puse în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantitățile de aproximativ 7,1 kilograme amfetamină și 5 grame de canabis, precum și suma de 11.000 de lei.
În urma sesizării judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, la data de 13.07.2022, a fost admisă propunerea dispunându-se arestare preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.