Acasă Anchete Interne Mobilizare europeană

Mobilizare europeană

DISTRIBUIȚI

  169305– 29062023 – 36 de percheziții în România și una în Austria au fost făcute miercuri, concomitent, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa de traficul de migranți și trafic de droguri de mare risc.
Video – https://youtu.be/7Plm2taSbo4

Investigatorii au ajuns la concluzia că gruparea, formată în 2022 au pus bazele trafic de migranți de origine afro-asiatică pe ruta Ungaria-Austria.

După ce ajungeau ilegal în Ungaria, migranții erau preluați din zona localității Szeged (Ungaria) și transportați, în localitatea Nickelsdorf din Austria, pentru 3.000 de euro, pentru fiecare migrant. Din primele investigații reiese că pe teritoriul Ungariei această grupare ar fi făcut 20 de transporturi de migranți, unele dintre ele fiind interceptate de autorităție ungare, iar unii dintre organizatori au arestați preventiv.

Aceeași grupare ar fi organizat, pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România, trafic de droguri de mare risc.

În România au fost capturate 2,7 kilograme de droguri de mare risc (3-CMC, amfetamină și ketamină), în  județul Constanța, care aveau ca destinație un festival, respectiv 500 de grame de droguri de mare risc (3-CMC), în județul Cluj.

În același dosar, procurorii DIICOT cercetează și spălarea de bani, pentru că membrii grupului au înființat firme pe care este posibil să le fi folosit pentru ascunderea provenienței banilor obținuți din infracțiuni.

Anchetatorii români au fost sprijiniți de Eurojust pentru crearea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare din Ungaria, iar activitatea infracțională a fost documentată cu sprijinul Europol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.