Acasă Social Administratie Circulația vehiculelor care produc zgomot intens ar putea fi interzisă noaptea în...

Circulația vehiculelor care produc zgomot intens ar putea fi interzisă noaptea în București

DISTRIBUIȚI

 166893– 28102022  – Primăria Capitalei vrea să interzică, pe timp de noapte, circulaţia vehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A). Intervalul orar în care ar urma să se aplice această interdicție este 21.59-08.00, încălcarea regulii urmând să fie sancționată cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Prevederea se găsește într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice și care vizează diminuarea zgomotului produs de autovehiculele rutiere în Capitală.

În baza unui protocolul deja încheiat, Poliţia Rutiera şi Registrul Auto Român vor măsura, prin sondaj, zgomotul produs de vehiculele aflate în trafic, iar modul de măsurare al zgomotului se va face conform SR ISO 5130 în vigoare.

În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) amenda contravenţională va fi cuprinsă între 1.500 şi 2.500 de lei, în timp ce sancţiunea pentru autovehiculele care depăşesc nivelul de zgomot de 100 dB(A) va fi cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de lei.

„În termen de 1 (un) an de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român vor transmite către Direcţia de Mediu, rapoarte anuale privind numărul de vehicule care au depăşit limita de zgomot, valoarea depăşirii, sancţiunile dispuse şi veniturile rezultate în urma aplicării amenzilor contravenţionale, urmând ca informaţiile să fie utilizate la elaborarea hărţilor strategice de zgomot şi a planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului ale municipiului Bucureşti”; se mai arată în proiectul publicat de Primărie.

Hotărârea ar urma să intre în vigoare în 90 de zile de la data publicării.

O dezbatere pe această temă este programată marţi, 01 noiembrie 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei Generale.

Dezbaterea pe tema acestui proiect se va transmite online, prin intermediul platformei de videoconferinţă WebEx.

Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie cinci minute pentru prezentare şi sunt rugate să se înscrie până la data de 31.10.2022, ora 12:00.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.