Acasă Politic Vasile Dîncu: O candidatură comună PSD – PNL la prezidenţiale poate fi...

Vasile Dîncu: O candidatură comună PSD – PNL la prezidenţiale poate fi un proiect, dar e greu să se întâmple

DISTRIBUIȚI

 166627 – 08102022  –  O candidatură comună a PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale din 2024 poate fi un proiect politic, dar este greu să se implementeze, a declarat social-democratul Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

„Ar putea să fie o variantă, chiar dacă în politica românească nu s-a făcut acest lucru, ba mai degrabă acelaşi tip de forţe politice au avut candidaţi separaţi, cum a fost în anul 2000, de exemplu, când au candidat din partea dreptei doi candidaţi, a fost şi momentul când au candidat şi Traian Băsescu şi Crin Antonescu, în 2009. Deci, în România este greu să se întâmple acest lucru. Poate fi însă şi acesta un proiect politic. Mă îndoiesc însă, aşa cum cunosc eu în cele două partide, că nu va exista ambiţia fiecărui partid de a-şi promova propria ideologie printr-un candidat propriu, pentru că, până la urmă, importanţa alegerilor prezidenţiale nu rezidă din modul în care reuşeşti după aceea, prin funcţia prezidenţială, să conduci România, pentru că încă preşedintele României are atribuţii semiprezidenţiale”, a spus Vasile Dîncu, la sâmbătă, la Prima TV.

El a spus că Marcel Ciolacu este favorit pentru candidatura la alegerile prezidenţiale din partea PSD.

„Marcel Ciolacu este un politician onest, face parte dintr-o altă generaţie de politicieni. Aş putea să spun că, văzând experienţa unor alţi lideri, este singurul care şi-a propus un lucru care este de bun simţ, acela că atunci când nu mai este preşedinte, ar vrea să poată să rămână în partid, ceea ce nu s-a întâmplat cu alţi oameni şi să plece liniştit acasă. (…) Cred că Marcel Ciolacu în acest moment este reprezentantul nostru cel mai autorizat pentru ca să devină premier în 2023 şi după aceea, în funcţie de ce vom stabili noi, pe bază de studii, pe bază de a vedea potenţialul, pe baza unei strategii pe care o să o facem, vom vedea dacă într-adevăr vom găsi, vom putea să convingem partidul ca să fie altcineva, să zicem, din afara partidului. Deocamdată putem să considerăm că preşedintele nostru este favorit pentru candidatură, chiar dacă în onestitatea lui spune că este deschisă orice variantă”, a adăugat Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.