Acasă Cultura/Media 70 de ani de la inaugurarea clădirii Radio România

70 de ani de la inaugurarea clădirii Radio România

DISTRIBUIȚI

 167193 – 23112022 – Bărbierul din Sevilla, Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Carmen sunt câteva dintre titlurile de operă care nu mai au nevoie de nici o prezentare și în jurul acestor hit-uri ale muzicii clasice este conceput concertul prezentat vineri, 25 noiembrie 2022 (de la 19:00) de Orchestra Națională Radio.

Intitulat Uverturi celebre, evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta lui Mihnea Ignat, dirijor al Operei Naționale Române Timișoara și director artistic al Orchestrei Simfonice din Elche (Spania). Mihnea Ignat a fost dirijor asociat al Orchestrei Simfonice Naționale a Republicii Dominicane și director artistic al Orchestrei Filarmonice a Universității din Alicante.

În prima parte a serii veți asculta: Paisiello – uvertura operei Bărbierul din Sevilla, Mozart – uvertura la Nunta lui Figaro și uvertura la Don Giovanni, Rossini – uvertura la Bărbierul din Sevilla, Donizetti – uvertura La Favorita și Verdi – uvertura la Forța Destinului. În cea de-a doua parte a concertului vă veți bucura de uvertura Leonora Nr. 3 semnată de Beethoven și de selecțiuni din Suitele Carmen – Bizet.

Evenimentul din data de 25 noiembrie punctează și o aniversare specială a Sălii Radio: se împlinesc 70 de ani de când s-a inaugurat – pe 27 noiembrie 1952 – clădirea ce găzduiește și astăzi Radio România. Cu această ocazie, veți admira pe ecranele din foaierul central al Sălii Radio o expoziție fotografică ce reunește imagini de arhivă inedite din istoria instituției.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și live online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.