Acasă Economie ANCOM propune modificarea deciziei de stabilire și încasare a tarifelor de utilizare...

ANCOM propune modificarea deciziei de stabilire și încasare a tarifelor de utilizare a resurselor de numerotație

DISTRIBUIȚI

167099 – 16112022– ANCOM supune consultarii publice un proiect de decizie ce vizeaza actualizarea prevederilor privind stabilirea si incasarea tarifelor de utilizare a resurselor de numerotatie. Prin acest proiect de decizie se urmareste armonizarea modalitatilor de stabilire a tarifelor de utilizare a resurselor limitate din perspectiva momentului emiterii deciziilor prin care sunt individualizate sumele datorate de catre titularii de licente. Prin proiectul de decizie nu se intervine asupra cuantumului tarifului de utilizare a resurselor de numerotatie.

Modificari propuse

ANCOM propune ca deciziile privind obligatiile de plata a tarifului de utilizare a resurselor de numerotatie sa se emita in ultima luna a anului in care a existat dreptul de utilizare a acestor resurse, in prezent acestea fiind emise in luna ianuarie a anului urmator celui pentru care a existat dreptul de utilizare.

Totodata, prin acest proiect se propune stabilirea unui termen fix de plata a tarifului de utilizare a resurselor de numerotatie, acesta urmand a fi data de 15 februarie a anului urmator celui in care a existat dreptul de utilizare a resurselor de numerotatie, dar nu mai devreme de 15 zile de la data comunicarii deciziei ANCOM privind determinarea tarifului de utilizare a resurselor de numerotatie.

In cazul incetarii dreptului de utilizare a resurselor de numerotatie, tarifele se platesc in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei privind determinarea tarifului de utilizare a resurselor.

Data de 15 februarie a anului urmator celui in care a existat dreptul de utilizare a resurselor de numerotatie a fost stabilita luandu-se in considerare mentinerea unui termen indestulator de plata a tarifului aferent acestor resurse. De asemenea, a fost avuta in vedere si situatia particulara a acelor cazuri in care deciziile ANCOM, din motive obiective, nu pot fi comunicate titularilor obligatiilor pana la data de 15 februarie, in cazul acestora termenul fiind de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Procesul de consultare publica

Proiectul de decizie poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 25.11.2022, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.