Acasă Politic Coaliția a decis

Coaliția a decis

Fiecare în felul său, liderii principalelor partide de la guvernare transmit mesaje propirului electorat

DISTRIBUIȚI

 167168 – 22112022– Coaliția de guvernare a convenit, luni seara, creșterea cu 12,5% a punctului de pensie pentru pensiile stabilite pe baza contributivității. Măsura va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2023. În cazul pensionarilor cu pensii mici va fi acordat, diferențiat, un sprijin financiar (1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei). Banii vor fi dați în două tranșe, semestrial, pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Suma va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Alocațiile de stat pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap vor primi a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, începând din 2018.

”Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”, a scris pe FB Nicolae Ciucă, președintele PNL, prim-minisru al României.

Informația a fost reluată și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care, la rândul său, a postat pe FB un mesaj similar, dar cu mai multe accete emoționale.

”În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente și cifre, dar mai puțin despre viața oamenilor.

Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre #echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor”, a scris Ciolacu.

De remarcat coordonarea în postarea celor două mesaje, nu doar din punct de vedere al conținutului, ci, mai ales, al sincronizării momentului postării!

Decizia de luni seara ar trebui să pună capăt dezbaterilor sterile și zvonisticii lansate în spațiul public în ultimele săptămâni privind majorarea pensiilor în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.