Acasă Economie Enel are în plan plecarea din România anul viitor. Oficialii spun că...

Enel are în plan plecarea din România anul viitor. Oficialii spun că nu este o tragedie

DISTRIBUIȚI

 167187 – 23112022 – Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy,  consideră că va fi un proces lung, care ar putea dura doi sau chiar trei ani. ”Consumatorii racordați la rețeaua de distribuție Enel nu vor simți nicio diferență, din punctul lor de vedere lucrurile vor merge mai departe așa cum au fost și până acum. Poate, dacă reuseșc să vândă activele din România unui investitor serios, reușim să vedem  o îmbunătățire a situației”, afirmă Zoltan Nagy.

Și Bogdan Chirițiui, preşedintele Consiliului Concurenţei, consideră că plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie, pentru că clienţii nu vor fi afectaţi.

”Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor. Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie”, a spus Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.