Acasă Anchete Interne La București a început Conferința Ministerială a Forumului Salzburg

La București a început Conferința Ministerială a Forumului Salzburg

DISTRIBUIȚI

 167089 – 16112022– Una dintre cele mai importante conferințe ministeriale în domeniul afacerilor interne din Europa Centrală și de Sud-Est, Conferința Ministerială a Forumului Salzburg, a început la București, România deținând, prin MAI, președinția în curs a Forumului Salzburg.

La lucrările de marți, participanții au abordat teme complexe, privind gestionarea în sistem integrat a consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, din perspectiva afacerilor interne.

În primul panel de discuții au fost avute în vedere aspecte precum prevenirea traficului de ființe umane și a traficului de armament dinspre Ucraina, securitatea cibernetică, protecția infrastructurilor critice și contracararea campaniilor de dezinformare coordonate de actori statali ostili.

Principalele repere ale celui de-al doilea panel au vizat protecția civilă, cu accent pe preluarea, în conformitate cu normele de drept internațional, a refugiaților din Ucraina, acordarea de protecție temporară și asistență umanitară, precum și pregătirea pentru posibile incidente nucleare în Ucraina.

 Miniștrii au agreat coordonarea eforturilor pentru prevenirea eventualelor fenomene de criminalitate transnațională asociate războiului, inclusiv după încheierea acestuia, dar și pentru a face față unor potențiale incidente majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.