Acasă Politic Prima discuție anuală despre apărarea europeană în raport cu Busola Strategică

Prima discuție anuală despre apărarea europeană în raport cu Busola Strategică

Participă și secretarul general al NATO și ministrul ucrainean al apărării

DISTRIBUIȚI

 167059 – 14112022 – Dezvoltarea capabilităților pentru apărare în linie cu obiectivele Busolei Strategice va fi discutată de miniștrii europeni ai Apărării marți, 15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul primei discuții anuale dedicată acestui domeniu.

În deschidere, Înaltul Reprezentant Josep Borrell va face o informare cu privire la ultimele evoluții operaționale, inclusiv în ceea ce privește noua misiune militară de asistență a UE pentru Ucraina, precum și la stadiul implementării Busolei Strategice.

În cadrul unui prânz de lucru, miniștrii vor discuta situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va susține o intervenție prin sistemul de videoconferință.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul Apărării Naționale,  Angel Tîlvăr, va participa la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA), anunță MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.