Acasă Anchete Interne 6! Vin pompierii!

6! Vin pompierii!

DISTRIBUIȚI

 167060 – 14112022 – Pompierii au verificat la București, Iași și Cluj, inopinat, 40 de cluburi care în week-end sunt aglomerate. Verificările urmărit respectarea numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare și au fost coordonate de la București . Pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu prin depășirea numărului maxim de utilizatori, 4 cluburi (3 din și 1 din București) au fost amendate cu 100.000 lei (ca sancțiune principală) și le-a fost oprită activitatea pentru 60 de zile. Un club din Cluj a fost amendat  de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate.

Un alt club din București a fost amendat cu 30.000 tot pentru numărul mare de persoane aflate în interior, dar fără atingerea pragului pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu ( până la 10% din numărul maxim stabilit, conform legii).

Pentru alte nereguli constatate pe linia securității la incendiu, au fost date 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei, anunță IGSU.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel național, 2.851 de controale la cluburi, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, în urma cărora au fost aplicate 11.045 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5,1 milioane lei.

Pentru că siguranța celor care aleg să îsi petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, IGSU anunță că astfel de controale vor continua și vor avea caracter permanent la nivelul întregi țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.