Acasă Politic Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE

Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE

DISTRIBUIȚI

 167283 – 01122022 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu participa joi, 1 decembrie 2022, la cea de-a 29-a sesiune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura la Łódź, în Polonia, în contextul deținerii de către această țară a Președinției în Exercițiu a acestei Organizații.

Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE are loc în contextul celei mai mari crize de securitate din Europa de după cel de al doilea Război Mondial, determinată de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei. Miniștrii afacerilor externe din statele participante vor evalua mediul de securitate din spațiul OSCE și vor aborda tema activităților viitoare ale Organizației.

În cadrul dezbaterilor prilejuite de Consiliul Ministerial, OSCE ministrul român al afacerilor externe va reconfirma angajamentul față de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE în contextul actual de securitate.

De asemenea, șeful diplomației române va reitera condamnarea în termenii cei mai fermi a agresiunii militare nejustificate şi neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei și va puncta sprijinul României pentru eforturile internaționale de aducere în fața justiției a celor vinovați.

Reuniunea va fi un prilej pentru reafirmarea solidarităţii depline a României cu Ucraina şi cu poporul ucrainean, inclusiv pentru evidențierea sprijinului multidimensional al României pentru Ucraina. În contextul reuniunii OSCE la nivel de miniștri, șeful diplomației române va exprima susţinerea fermă de către România a rolului OSCE în soluționarea conflictelor prelungite și va evidenția importanța implementării depline, de către toate statele participante, a angajamentelor asumate pe cele trei dimensiuni ale OSCE (politico-militară, economică și de mediu, umană).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.