Acasă Anchete Interne MAI: De sărbători, aveţi grijă cui deschideţi uşa!

MAI: De sărbători, aveţi grijă cui deschideţi uşa!

DISTRIBUIȚI

  167510 – 24122022 – Tradiţia este ca, în această perioadă, să fie primiţi colindători, pentru a avea sărbători și un an nou îmbelşugate. Dar hoţilor nu le pasă de tradiţie, ci văd în colindat o bună ocazie de a face rost de bunuri uşor de valorificat sau de bani, fără prea multă muncă. Astfel, vă sfătuim să aveţi grijă cui deschideţi uşa şi cui permiteți să vă treacă pragul.

Este bine să nu îi poftiți în casă pe colindătorii pe care nu-i cunoașteți. Vă pot colinda la uşă. Odată ce persoane necunoscute au intrat în casă, puteţi deveni victima unui furt. Nu le daţi ocazia să aibă acces la poşeta lăsată pe hol sau la portofelul ori telefonul aflate pe masa din bucătărie.

La fel de important: dacă aţi primit colindători în casă, nu-i lăsaţi singuri pentru a merge în altă încăpere să căutaţi bani sau produse alimentare. Dacă nu aveţi pachetele pregătite, mai bine îi lăsaţi să aştepte pe scara blocului.

Încuiaţi uşile, chiar şi atunci când sunteţi acasă sau plecaţi pentru câteva minute.

Învățați-i pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, pentru a nu arăta faptul că sunt singuri în casă.

Dacă nu petreceţi sărbătorile acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră.

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.

Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot lua și bunuri lăsate pe casa scării. De aceea, este bine să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.