Acasă Economie Ministerul Energiei dă înapoi

Ministerul Energiei dă înapoi

DISTRIBUIȚI

 167483 – 21122022 – Ministerul Energiei a postat în transparență decizională o propunere de modificare a ordonanței care prevede obligația depunerii unei declarației pe propria răspundere pentru a beneficia de un preț plafonat sub 1,3 lei/kWh.

Modificarea are în vedere evitarea facturării diferite a consumatorilor casnici proprietari în raport consumatorii casnici chiriași.

Astfel, se propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare, eliminându-se obligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat.

Obligativitatea de depunere a declarațiilor rămâne doar consumatorilor finali care se încadrează în categoriile menționate la art. 1, alin alin (1) lit a, ii), iii) și iv). De asemenea, consumatorii finali vor beneficia de prețuri plafonate numai în funcție de încadrarea în anumite niveluri lunare de consum de energie electrică, așa cum sunt acestea stabilite la art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea se propune si eliminarea sancțiunii nerespectarii prevederilor art. 1 alin. (10) prevăzute la art. 16 alin. (3) din aceeași ordonanță de urgență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.