Acasă Anchete Justitie Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va participa la Consiliul JAI și la lucrările...

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va participa la Consiliul JAI și la lucrările Consiliului de Afaceri Generale

DISTRIBUIȚI

167335 – 07122022 – Ministerul Justiţiei informează că, în perioada 7-14decembrie, ministrul Justiţie, Cătălin Predoiu,  va efectua o deplasare la Bruxelles unde va participa la lucrările Consiliului JAI (Justiţie) şi la lucrările Consiliului de Afaceri Generale (CAG).

De asemenea, în marja şi în perioada dintre cele două consilii, ministrul Justiţiei va avea, la Bruxelles şi Luxemburg, o serie de întâlniri bilaterale cu omologi din alte state membre şi oficiali ai UE.

În cadrul Consiliului JAI (Justiţie), ministrul Justiţiei va prezenta poziţia României cu privire la instrumentele juridice şi politicile europene în domeniul Justiţiei aflate pe agenda Consiliului, în conformitate cu mandatul aprobat de Prim-Ministru.

În cadrul CAG, ministrul Justiţiei va face o prezentare a progreselor înregistrate de România în domeniul Justiţiei în cadrul Mecanismului „Rule of Law” şi va răspunde întrebărilor adresate de miniştrii de externe şi ai afacerilor europene prezenţi în CAG pe marginea raportului, conform procedurii parcurse de toate celelalte state membre ale UE.

De asemenea, în această perioadă, ministrul Justiţiei va avea o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali ai Comisiei Europene, Parlamentului European, miniştri de Justiţie din alte state membre UE şi Procurorul General EPPO.

Ministerul Justiţiei va reveni cu precizări şi informaţii după desfăşurarea reuniunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.