Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ștefan Iovan, căpitanul Stelei de la Sevilla, Cetățean de Onoare al comunei...

Ștefan Iovan, căpitanul Stelei de la Sevilla, Cetățean de Onoare al comunei Domnești

DISTRIBUIȚI

 167330 – 07122022 – Ștefan Iovan, căpitanul Stelei de la Sevilla (1986), când echipa a câștigat Cupa Campionilor Europeni, a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Domnești (Ilfov), din partea primarului Adrian Ghiță și a Consiliului Local.

Motivul pentru care autoritățile locale i-au conferit acest titlu este „A introdus România în galeria selectă țărilor care au cucerit cel mai prestigios trofeu, Cupa Campionilor Europeni”.

Ceremonia s-a desfășurat marți, 6 decembrie, la sediul Consiliului Local din Domnești, unde au asistat numeroși prieteni și cetățeni ai localității.Au fost prezenți și foștii coechipieri Adrian Bumbescu și Miodrag Belodedici.

Campion național și câștigător al Cupei României cu Steaua, deținător al Cupei Campionilor Europeni și al Supercupei Europei, Ștefan Iovan este unul dintre cei mai buni fundași români, din toate timpurile.

A jucat de 35 de ori în naționala României, marcând trei goluri. A avut o contribuție substanțială la calificarea tricolorilor la Campionatul Mondial din Italia 1990.

În paralel cu cariera sportivă, Ștefan Iovan a urmat și pregătirea militară, în prezent fiind colonel în rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.