Acasă Politic Au început negocierile

Au început negocierile

DISTRIBUIȚI

 167705 – 19012023 – După recentele declarații ale președintelui PSD Marcel Ciolacu, referitoare la predarea ștafetei guvernamentale conform înțelegerii dintre PNL și PSD, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan confirmă respectarea angajamentelor. Astfel, Bogdan spune că va fi respectat protocolul și că nu vor exista negocieri pentru portofolii. Bogdan mai spune că „introducerea dezbaterii cu 4-5 luni înainte de rotativă e fără sens și nu ajută la buna guvernare”.

 „Am semnat un protocol, am intrat la guvernare împreună. PNL va respecta întocmai protocolul. Protocolul se respectă până la ultima virgulă. PNL va ceda Fondurile europene și Justiția și va primi poziția de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Finanțe și secretarul general al guvernului. Noi nu vom negocia nici măcar un punct. PNL nu va pune nici măcar piciorul lateral de la aceasta chestiune”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea TV.

De altfel, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, la un moment dat, despre respectarea angajamentelor asumate prin protocolul de guvernare, dând de înțeles că liberalii nu au în plan păstrarea sau obținerea unor portofolii altfel decât conform acordului politic.

De câteva săptămâni, însă, media este alimentată, ”pe surse”, cu informații despre portofolii mai potrivite pentru un partid sau altul, sunt aruncate în spațiul public scenarii despre reașezarea portofoliilor între partide, sunt pronunțate nume dezirabile sau mai puțin dezirabile.

Deși liderii principalelor partide de guvernare susțin în spațiul public respectarea întocmai a protocolului, declarațiile politicienilor din eșaloanele inferioare indică însă că partidele sunt, de fapt, în toiul negocierilor, prin testarea opțiunilor interlocutorului, lansând în spațiul public diferite ”rocade”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.