Acasă Politic Combaterea traficului de persoane, managementul frontierelor și combaterea terorismului – obiectivele României...

Combaterea traficului de persoane, managementul frontierelor și combaterea terorismului – obiectivele României la Președinția Comitetului de Securitate al OSCE

DISTRIBUIȚI

167706 – 19012023 – România a preluat Președinția Comitetului pentru Securitate al OSCE, unul din organismele subsidiare ale Consiliului Permanent al OSCE, mandat pe care îl va îndeplini pe parcursul anului 2023. Acest mandat a fost asumat de România la solicitarea actualei Președinții-în-Exercițiu a OSCE, exercitată de Macedonia de Nord în acest an.

Comitetul de Securitate al OSCE discută aspectele non-militare și politice de securitate (inclusiv implementarea angajamentelor în materie asumate de statele participante la OSCE), abordează teme multisectoriale care au legătură cu aspectele non-militare de securitate, susține pregătirile pentru organizarea Conferinței Anuale de Evaluare a Problematicii de Securitate a OSCE (“Annual Security Review Conference” – ASRC), discută recomandările adresate Consiliului Permanent al OSCE privind programul de lucru (inclusiv  acțiunile de punere în practică și urmărire a recomandărilor formulate).

În mandatul său, România va sprijini realizarea obiectivelor în domeniile combaterii traficului de persoane, managementului frontierelor și combaterii terorismului. Astfel, în cooperare cu Președinția-în-exercițiu a OSCE, deținută în 2023 de Macedonia de Nord, România va acorda o atenție sporită îndeplinirii angajamentelor asumate de toate statele participante și va facilita consolidarea eforturilor internaționale pentru combaterea amenințărilor transnaționale de securitate.

România a mai deținut Președinția Comitetului de Securitate al OSCE în 2015 și 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.