Acasă Anchete Justitie România câștigă la Tribunalul Uniunii Europene anularea unei decizii a Comisiei privind...

România câștigă la Tribunalul Uniunii Europene anularea unei decizii a Comisiei privind corecții financiare de 18,7 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

167707 – 19012023 – Tribunalul Uniunii Europene a dat câștig de cauză României în cauza T-33/21. Procesul în acest dosar a fost inițiat de România care a vizat anularea unei decizii a Comisiei Europene prin care au fost aplicate statului român corecții financiare în cuantum de 18.717.475,08 euro, pentru plăți efectuate în favoarea bunăstării porcinelor în anii financiari 2017-2019 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

În urma demersului în fața instanței UE, aceasta a dat câștig de cauză României și a anulat decizia atacată în ceea ce privește întreaga sumă de 18.717.475,08 euro.

Reprezentarea juridică a statului român în cauza T-33/21 a fost asigurată de MAE prin Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Echipa de juriști implicată a fost alcătuită din Emilia Gane, agent guvernamental, Loredana Bațagoi, șef al Serviciului Contencios UE, și Oana-Cătălina Ichim, diplomat, iar sprijinul tehnic pentru argumentația juridică a fost asigurat de experții Ministerului Agriculturii.

Hotărârea Tribunalului UE nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.