Acasă Social Campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor din București. Proprietarii care...

Campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor din București. Proprietarii care se opun vor fi amendați

DISTRIBUIȚI

 167804 – 31012023 –  Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță organizarea unei campanii de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor din București.

Într-o conferință de presă, acesta s-a referit la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. El a afirmat că municipalitatea se află în fața unei noi provocări – numărul mare al câinilor abandonați de proprietari, ”foarte probabil speriați de amenzi pe care autoritățile ar putea să le dea pentru că nu i-au microcipat și sterilizat până în acest moment” și a asigurat că bucureștenii nu vor fi sancționați înainte de a le oferi posibilitatea de a microcipa și de a steriliza câinii pe care îi au în proprietate.

Astfel, primarul general a anunțat că de la sfârșitul anului trecut există o campanie de microcipare și sterilizare gratuită, care merge din cartier în cartier.

Pe de altă parte, edilul a precizat că există în desfășurare un control al Corpului de Controlul al PMB care „va spune prin raportul lui cât de bine se realizează” activitatea strângerii câinilor fără stăpân.

În ceea ce privește tragedia în care Ana Oros și-a pierdut viața, în 21 ianuarie , după ce a fost atacată pe un câmp din zona Lacului Morii, primarul general a spus: „Nu o să intru în dezbaterea despre cine este vinovat pentru tragedia care s-a întâmplat sâmbătă și, mai ales, nu o să intru într-un joc de declarații politice. Cred că ceea ce așteaptă cetățenii de la noi, politicieni, autorități publice, este să colaborăm ca să rezolvăm această problemă. Pe chestiunea vinovăției este în curs, așa cum am anunțat un control al Corpului de Control al Primăriei Capitalei, după cum este în curs o anchetă a Parchetului și a Poliției”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.