Acasă Social Educatie Din cauza gripei, ISMB cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate...

Din cauza gripei, ISMB cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate dacă au simptome de boală

DISTRIBUIȚI

  167610 – 09012023 – În contextul stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) recomandă limitarea accesului în instituţiile de învăţământ al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional şi cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate dacă prezintă simptome specifice bolii.

Potrivit AGERPRES, ISMB a transmis, duminică seara, că unităţile de învăţământ din Capitală vor lua măsurile recomandate de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii şi, potrivit recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, iar acolo unde nu există personal medical suficient, acesta va fi efectuat de cadrele didactice.

„În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, considerăm oportună respectarea, pe cât posibil, a recomandării de a se limita accesul, în unităţile de învăţământ, al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional. (…) Conform recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb. Acolo unde nu există personal medical suficient, triajul se va face de către cadrele didactice, cu menţiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observaţional, ceea ce presupune observarea/identificarea eventualelor simptome ale virusului gripal. În cazul în care acestea există, părinţii/reprezentanţii legali vor fi informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice”, a transmis ISMB.

Totodată, ISMB recomandă părinţilor efectuarea triajului zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copiilor în colectivitate.

”Mizăm pe responsabilitatea acestora atât în efectuarea triajului la domiciliu, cât şi în a nu trimite în colectivitate copiii dacă aceştia prezintă simptome specifice virusului gripal”, a subliniat ISMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.