Acasă Social Sanatate Primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi covid. Infecţia dublă se...

Primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi covid. Infecţia dublă se numește Flurona. Ce simptome au pacienții

DISTRIBUIȚI

  167611 – 09012023 – Primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi covid au apărut în România. Infecţia dublă poartă numele de Flurona. Medicii avertizează că simptomele sunt extrem de serioase și că pacienţii au nevoie de internare pentru a primi tratament. Deocamdată, toate cazurile au fost înregistrate la copii. Specialiştii pun acest lucru pe seama imunităţii deficitare, potrivit observatornews.ro.

Primele cazuri de Flurona au fost înregistrate la spitalul Matei Balş din Bucureşti. Pacienţii s-au plâns de dureri de cap puternice, de dureri musculare sau de articulații, scrie sursa citată.

„Dacă la gripă lucrurile sunt destul de clare, pentru că este acea afecţiune care te pune la pat, cu o simpotomatologie care debutează brusc, dureri musculare, articulare, în cazul în care vorbim că avem două virusuri concomitent, simpomatolgia este mai zgomotoasă. Pacientul resimte într-un ritm mai mare”, a explicat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Pentru că evoluţia bolnavilor e imprevizibilă, internarea este obligatorie, mai ales că toţi pacienţii cu dublă infectare au fost până acum copii.

Specialiştii recomandă purtarea măştii şi testarea la primele semne de boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.