Acasă Externe Agenda Europeana DiscoverEU: 1974 de permise de călătorie oferite tinerilor români

DiscoverEU: 1974 de permise de călătorie oferite tinerilor români

DISTRIBUIȚI

 167624 – 10012023 – Astăzi, 10 ianuarie, cei 162.931 de participanți la runda din octombrie 2022 de înscrieri la DiscoverEU vor primi rezultatele candidaturilor lor. Un număr total de 47.700 de tineri cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie

1974 de tineri din România vor primi câte un permis de călătorie.

Candidații selectați vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada martie 2023-februarie 2024. Aceștia se vor deplasa în principal cu trenul, cu câteva excepții, pentru ca și cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să își planifice călătoria prin Europa și se vor alătura unei comunități tot mai mari de europeni mobili. Și pentru ca tinerii noștri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activități culturale și am publicat itinerarii culturale tematiceCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toți câștigătorii să aibă o experiență de neuitat.”

În cadrul programului Erasmus+, această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetățeni născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Türkiye). Participanții selectați vor putea, de asemenea, să participe la sesiuni de informare înainte de plecare sau la întâlniri în întreaga Europă, pentru a consolida dimensiunea educativă a călătoriilor. O sesiune live cu întrebări și răspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, în cadrul căreia participanții selectați vor primi informații cu privire la viitoarea lor călătorie.

O fișă informativă este disponibilă online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.