Acasă Anchete Interne Două noi nave de patrulare la frontiera UE

Două noi nave de patrulare la frontiera UE

DISTRIBUIȚI

 167721 – 20012023 – Două nave maritime de patrulare au primit, în Portul Constanța, pavilionul și au intrat în serviciul de patrulare al Poliției de Frontieră Române. Proiectul a început în 2021 și face parte din proiectul de dotare a Frontex. Valoarea contractului a fost de 154,6milioane lei  (26 milioane de euro), și este acoperit din Fondul pentru Securitate Internă (nerambursabile), iar navele au intrat în dotarea PFR  la sfârşitul anului 2022.

În contextul gestionarii fenomenului migraționist la frontierele externe ale UE, achiziția de noi mijloace de mobilitate navală este oportună pentru îndeplinirea angajamentelor Poliției de Frontieră Române asumate față de Agenția Frontex, în ceea ce privește detașarea de echipamente tehnice în operațiunile comune derulate la frontiera maritimă externă a UE

Poliţia de Frontieră Română gestionează 2.070 km de frontieră externă a Uniunii Europene, din care 243,5 km sunt la Marea Neagră. Cu navele aflate în dotare, se va asigura dispozitiv de supraveghere a cărui continuitate asigură permanent acoperirea unui spaţiu maritim de aproximativ 30.000 Km2 (ape maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona economică exclusivă).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.