Acasă Politic Klaus Iohannis și Rumen Radev, discuție despre spațiul Schengen și interconectare

Klaus Iohannis și Rumen Radev, discuție despre spațiul Schengen și interconectare

DISTRIBUIȚI

 167725 – 20012023 – Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 19 ianuarie 2023, o convorbire telefonică cu Președintele Bulgariei, Rumen Radev, despre aderarea celor două state la spațiul Schengen și modalitățile de depășire a blocajului înregistrat la Consiliul JAI din decembrie anul trecut.

Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023. Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Rumen Radev au exprimat, totodată, deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții în plan european pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi Președinți au abordat și aspecte legate de progresele în avansarea proiectelor de interconectare între cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.