Acasă Cultura/Media Mașini de epocă și firmele producătoare, ilustrate într-o nouă emisiune filatelică

Mașini de epocă și firmele producătoare, ilustrate într-o nouă emisiune filatelică

DISTRIBUIȚI

 167756 – 26012023 – Romfilatelia lansează emisiunea de mărci poștale ”Istoria automobilului”, aducând în atenţia colecţionarilor și a pasionaţilor domeniului patru mașini de epocă şi firmele producătoare și un set de cărţi poştale maxime pentru iubitorii de maximafilie.
Inventatorul automobilului în accepţiune modernă este Karl Benz. De origine germană, el a obţinut patentul pentru automobil, undeva în anul 1886. Maşina sa purta denumirea de Motorwagen şi reprezenta un automobil pe bază de motor cu explozie în patru timpi ce atingea doar 16 km/ h.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei al acestei emisiuni filatelice ilustrează mașina electrică Jamais Contente – („Niciodată mulțumită”) – primul vehicul care a depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră. De asemenea, sunt ilustrate: un automobil produs de firma De Dion-Bouton (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei), unul purtând marca Brasier (pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) şi un altul produs de firma americană Duryea (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).
Documentarea pentru realizarea acestei emisiuni de mărci poștale a fost posibilă datorită dr. inginer Marius Muntean, autorul cărții „Pionieri ai curselor auto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.