Acasă Social Prefectura Brăila informează că apa de la robinete este potabilă, neexistând risc...

Prefectura Brăila informează că apa de la robinete este potabilă, neexistând risc pentru populaţie

DISTRIBUIȚI

 167657 – 13012023 – Prefectura Brăila a transmis, joi, un comunicat de presă prin care dă asigurări că apa care ajunge în casele brăilenilor întruneşte parametrii de potabilitate şi nu există niciun risc pentru sănătatea populaţiei, după ce, miercuri seară, în apa brută captată din Dunăre a fost descoperită o fluctuaţie a valorilor înregistrate pentru bacteria ”Clostridium Perfringens”.

”Prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a cerut insistent asigurări în acest sens în cadrul şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) convocată, astăzi, ca urmare a constatării unei fluctuaţii a valorilor înregistrate pentru indicatorul Clostridium Perfringens în apa brută captată din Fluviul Dunărea, la Staţia de Tratare Apă Potabilă Gropeni. În cadrul discuţiilor, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a punctat că monitorizarea calităţii apei potabile se face atât de către laboratorul de analize al operatorului unic CUP Dunărea Brăila, cât şi prin laboratorul DSP Brăila, nefiind înregistrate deficienţe faţă de niciun parametru privind calitatea apei potabile. Mai mult, pentru a asigura brăilenii cu privire la lipsa oricărui risc pentru sănătatea populaţiei, a subliniat că, până la finele lunii în curs, DSP Brăila va preleva zilnic probe de apă potabilă de la staţiile Gropeni şi Chiscani pentru analiza parametrului Clostridium Perfringens”, se arată în comunicatul Prefecturii Brăila.

Potrivit Prefecturii, nu a fost raportat niciun caz suspect de infectare cu bacteria ”Clostridium Perfringens”.

„Recomandarea specialiştilor este ca, în cazul în care o persoană manifestă totuşi simptomatologie specifică (scaune diareice frecvente şi dureri abdominale) să se prezinte la medicul de familie. În cazul în care starea acestuia se agravează, iar medicul de familie nu este disponibil, să apeleze la numărul de Urgenţe 112 ori să se prezinte la Ambulatoriul celei mai apropiate unităţi spitaliceşti. În urma consultului făcut de medic şi a eventualului diagnostic privind infectarea cu Clostridium Perfringens se va urma tratamentul prescris”, precizează reprezentanţii prefecturii.

Cu privire la consumul de peşte din fluviu ori de vânat din vecinătatea cursului de apă, specialiştii au precizat că nu există niciun pericol, atâta vreme cât carnea respectivă este preparată termic.

Tot în cadrul şedinţei CJSU de joi au fost aprobate măsurile pentru monitorizarea bacteriei ”Clostridium Perfringens”, trasându-se sarcini DSP, Gărzii de Mediu, CUP Dunărea, Poliţiei de Frontieră și Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila.

”Toate aceste măsuri au fost stabilite cu scopul precis de a ne asigura că nu există niciun risc pentru sănătatea populaţiei în ceea ce priveşte consumul de apă potabilă din reţeaua publică şi că vom avea o monitorizare permanentă a bacteriei Clostridium Perfringens în apa fluviului Dunărea. De altfel, zilnic vor fi prelevate probe la prizele de apă ale staţiilor de tratare a apei, precum şi în amonte, la intrarea fluviului Dunărea în judeţul Brăila”, a precizat prefectul judeţului, Iulian Timofei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.