Acasă Social În urma cutremurului din Turcia, un grup de studenți români a cerut...

În urma cutremurului din Turcia, un grup de studenți români a cerut sprijinul ambasadei României

DISTRIBUIȚI

 167854 – 06022023 – Un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, cazați la un hotel din Kahraman Maraş (Turcia), afectată de cutremurul produs la 6 februarie 2023, au solicitat sprijinul Ambasadei României la Ankara, anunță MAE. Grupul de cetățeni români, alcătuit din nouă studenți și un profesor coordonator, a solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere. MAE mai anunță că cetățenii români sunt în siguranță și că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează pentru  preluarea cetățenilor români, detaliile transportului către România urmând a fi stabilite ulterior.

Până în acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistență consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităților turce privind cetățeni români afectați.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +90.532.318.1726.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.